MBA בניהול מערכות פיננסיות לבעלי תואר BA בחשבונאות תש"ף
הכנסו לאתר הרישום לקבלת פירוט התנאים להגשת מועמדות והליך הרישום לתכנית
עלות התכנית ומלגות
שכר הלימוד ללימודים הוא - 48,000 ש"ח
עם הודעת קבלה ללימודים, יצורף שובר מקדמה בסך של 4,800 ש"ח, לתשלום מיידי להבטחת מקום התלמיד בכיתה.
לאחר תשלום המקדמה, תלמיד יכול לשלם את יתרת שכר הלימוד בשתי אפשרויות:
- תשלום מראש - המזכה בהנחה בסך של 960 ש"ח
- תשלומים - פריסה יתרת התשלום ל- 9 תשלומים
ניתן להגיש בקשה למילגה. הבקשות יבחנו על סמך שילוב של צורך כלכלי והצטיינות בלימודי התואר הראשון.
לבוגרי אוניברסיטת תל אביב תינתן מלגה בגובה 5% משכר הלימוד.
לנרשמים ברישום מוקדם עד 31/7/2019 תינתן הנחה בגובה 5% משכר הלימוד.
תקנון התכנית
תכנית המב"ע עם התמחות בניהול פיננסי של רקנאטי (להלן "התכנית") מקבילה לתכנית המב"ע הציבורית של הפקולטה לניהול בתכניה ובדרישותיה, ולכן כל ההנחיות האקדמיות המופיעות בתקנון תואר שני חלות על התכנית הזו. יחד עם זאת, מסלול התכנית מב"ע עם התמחות בניהול פיננסי הוא מסלול יחודי, ובהיותו כזה, הותאם למסלול זה תקנון היחודי לו. במידה וקיימת סתירה בין המידע המופיע באתר התכנית לבין המידע המופיע באתר הפקולטה, המידע התקף הינו זה המופיע באתר התכנית.
מכסת הלימודים המינימלית לתואר "מוסמך אוניברסיטה במנהל עסקים" (מב"ע) לבוגרי בחשבונאות הינה 22 י"ס (1 י"ס = יחידה סמסטריאלית של 75 דקות).
תלמידים שאינם פטורים מלימודי כלכלה, יידרשו להשלים את הקורס "כלכלת עסקים" (קורס חובה בתואר השני) במסגרת לימודי המב"ע במסלול הציבורי.
תלמידים הזכאים לפטורים מקורסים הנכללים בתכנית הלימודים המובנית יידרשו להשלים קורסים בהיקף הזהה לקורסים מהם הם פטורים, על מנת לעמוד במכסת הלימודים המינימלית לקבלת התואר. הקורסים יבחרו ממגוון הקורסים המוצעים במסלול הציבורי של התואר השני, ושמשובצים במהלך כל ימי השבוע (ראו סעיף "מדיניות פטורים"). ניתן להשלים קורסים אלה עד סוף סמסטר א' של השנה העוקבת.
מועדי בחינות יתפרסמו בתחילת כל מודול. הבחינות לא יתקיימו בהכרח בימי הלימוד הקבועים של התוכנית.
בכל קורס מתקיים מועד בחינה אחד בלבד.
זכאות למועד מיוחד:
תלמידים שנעדרו מהבחינה עקב שירות מילואים או בשל מחלה (כרוך בהגשת אישורים רלוונטיים) זכאים למועד מיוחד. במקרה של כשלון במועד המיוחד, הם זכאים לגשת לבחינה נוספת ללא רישום מחדש לקורס. (עשוי להיות בשנת הלימודים העוקבת).
תלמידים שנכשלו בבחינה (בציון מבחן שאינו נמוך מ-40) זכאים למועד מיוחד אחד בלבד.
תלמידים שנעדרו מהבחינה בגין נסיעת עבודה לחו"ל זכאים למועד מיוחד אחד בלבד (הזכאות תתקבל בכפוף לאישור המעסיק לגבי נחיצות הנסיעה).
למען הסר ספק, קבלת ציון "נכשל" במועד המיוחד, בין אם התלמיד לא ניגש למועד הראשון ובין אם נכשל בו, מחייבת רישום מחדש לקורס. במידה ויש צורך לחזור על יותר משני קורסים ידרש תשלום עבור אחד הקורסים
ציון "עובר" ("חיובי") בקורס, וכן במבחן, עבודה, תרגיל - הינו ציון 60 ומעלה. למען הסר ספק, ציון 59 ומטה הינו ציון "נכשל" ("שלילי").
מדיניות הציונים בתכנית:
מדיניות הציונים בתכנית תואמת את מדיניות הציונים בתכנית המב"ע הציבורית, כמפורט להלן.
מדיניות הציונים בתכנית:
מדיניות הציונים בתכנית תואמת את מדיניות הציונים בתכנית המב"ע הציבורית.
בקורסי התואר השני נהוגה מדיניות שמירה על טווח ציונים. מרצה הקורס רשאי לקבוע אם הממוצע יחושב לגבי כל התלמידים בקורס, או לחילופין, להוציא מהחישוב מקרי קיצון (outliers) לפני ביצוע חישובי ההתפלגות (למשל להוציא מהחישוב 5% מהציונים הגבוהים ביותר ו-5% מהציונים הנמוכים ביותר בקורס, או לחילופין, להתחשב רק בציונים מ-50 ומעלה).
עקרונות השיטה יחולו על כל קורסי התואר השני (למעט קורסים בהם מספר המשתתפים נמוך מ-12 תלמידים) בין אם מתקיימת בקורס בחינה ובין אם נדרשו הסטודנטים בקורס להגיש עבודה מסכמת, פרוייקט או כל מטלה אחרת. מדיניות השמירה על טווח הציונים תיושם לגבי הציון הסופי בקורס.
בהתאם לכך:
- ממוצע הציונים בקורסי הליבה יהיה בטווח שבין 78 ל-82.
- ממוצע הציונים בקורסים המתקדמים ומשחק העסקים יהיה בטווח שבין 83 ל-87.
- ממוצע הציונים בקורס פרויקט יהיה בטווח שבין 85 ל-90.
בקורסי חובה המוצעים ביותר מקבוצת לימוד אחת תונהג שיטה אחידה.
בסוף כל מודול ייבדקו הישגי התלמידים. תלמידים עם ציון ממוצע בקורסי הליבה הנופל מ-75 יקבלו מכתבי התראה מוועדת הוראה.
הזכאות לתואר מותנית בממוצע ציונים מינימלי של 75 בקורסי הליבה.
בכל מקרה, צבירה של 5 קורסים (ויותר) עם ציון קורס 65 ומטה תביא להפסקת הלימודים בתכנית. לא ניתן לסיים את הלימודים בתכנית ולקבל תואר עם ציוני "נכשל" (אפילו לא אחד).
בכדי לסיים לימודים בהצטיינות יתרה על התלמיד להגיע לממוצע ציונים של 95 ומעלה.
תלמיד יקבל פטור מקורסים במקרים אלה:
אם סיים תואר ראשון בחוג או בחטיבה שהם עיקר עניינו של הקורס הנדון במוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל, ובתנאי שלא עברו יותר מ-10 שנים מאז קבלת התואר.
אם למד קורס זהה או מקביל בתכנו ובהיקפו במסגרת לימודיו לתואר שני במוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל והשיג בו ציון "עובר", ובלבד שלא עברו יותר מ-10 שנים מאז נבחן בקורס.
אם למד קורס חופף בתוכנו ובהיקפו במסגרת לימודיו לתואר ראשון במוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל, והשיג בו ציון 80 לפחות, ובלבד שלא עברו יותר מ-10 שנים מאז נבחן בקורס.
תלמיד לא יורשה להשתתף בקורס ממנו קיבל פטור.
סטודנט שזכאי לפטור מאחד מקורסי התכנית, יהיה חייב ללמוד קורס אחר הזהה בהיקפו מתוך תכנית המב"ע הציבורית, שלא מתקיים בהכרח בימי הלימוד של התוכנית. בחירת הקורס מותנית באישור המרכז האקדמי של התכנית.
אין פטורים על לימודים במוסדות בחו"ל.
בדיקת גליון הציונים של התואר הראשון והזכאות לפטורים מתבצעת במזכירות התכנית.
התכנית שמה דגש על עבודת צוות כחלק מתהליך הלימוד. קבוצות לימוד בנות ארבעה משתתפים נקבעות בתחילת הלימודים ומטרתן להוות קבוצת לימוד וקבוצת תמיכה ללימודים.
ועדת ההוראה של התכנית אחראית לקבוע את מדיניות החלוקה לצוותים והחלפת ההרכב במהלך שנת הלימודים. המדיניות נקבעת בתחילת כל שנת לימודים.
תכנית הלימודים כוללת מספר פעילויות מעבר לקורסים הנלמדים. קיימת חובת נוכחות בפעילויות אלה.
מעודכן לשנת תש"ף