קורסים חדשים

הרחב הכל

מרצה:  ד"ר טלי גייגר אביגדור

1231.3730 - ניהול כישרונות ארגוניים גלובליים

פיתוח קריירה וניהול כישרונות (Talent Management) הינם שני האתגרים הארגוניים המוצבים כיום בראש סדר העדיפויות של עולם ניהול המשאב האנושי בארגונים ברחבי העולם. שינויים בשוק העבודה ובאופי העובד בעשורים האחרונים, הובילו לדילמות חדשות הקשורות בניהול הקריירה ומצריכות התמודדות מחודשת למול העובד ע"מ לנצל את מלוא הפוטנציאל האישי והארגוני, לשמר עובדים מוכשרים בארגון ולממש את האסטרטגיה העסקית. הקורס יתייחס גם להיבטים האסטרטגים הארגוניים וגם לחוויה האינדיבידואלית של עובד (באמצעות התנסות אישית), בדגש על מאפיינים ייחודיים לארגונים גלובליים. במהלך הקורס, יחשפו הסטודנטים לתיאוריות , מתודולוגיות וכלים מעשיים, עדכניים בתהליכי פיתוח וניהול כישרונות. חלקים מהקורס יועברו כסדנא התנסותית תוך שילוב של מרצים אורחים מתוך ארגונים גלובליים מובילים במשק. הסדנא תכלול התנסות בכלי דיווח עצמי לאיתור פוטנציאל עתידי– כאלו שיאפשרו התבוננות על הקריירה וההתפתחות העתידית שלהם.

מרצה:  גב' לימור רשיש (גורביץ')

1231.3460 - הרצת קמפיין שיווקי במדיה החברתית – התנסות בשטח

לא קרה לכם פעם שדיברת עם חבר על פיצריה טובה, או על טיסה שחלמתם עליה לתאילנד ובאותו יום כשפתחתם את האינסטגרם או הפייסבוק ראיתם פרסומת בדיוק על המוצר שהתעניינתם בו?

בואו ללמוד בקורס מעשי חדש של שיווק ברשתות חברתיות, על היכולות המתוחכמות שיש לרשתות החברתיות להציע למותגים ומפרסמים. הקורס ייתן לכם רקע לאלגוריתם שבו עושות הרשתות החברתיות שימוש על מנת לחבר בין מותג ולקוחות פוטנציאליים, תתנסו באופן עצמאי וכן בקבוצות באיתור לקוחות אמיתיים לקמפיין חי ותוכלו לבצע טיוב (אופטימיזציה) של הקמפיין על מנת להביא למקסימום תועלת מהקמפיין בזמן אמת.

מרצה: פרופ' ליאנדרס יבגני

1231.3396 - מטבעות קריפטו ומימון מבוזר

הקורס יתרכז בישומים פיננסיים של טכנולוגיית הבלוקצ׳יין – מטבעות קריפטו ומימון מבוזר. הקורס יתבסס על הבנה בסיסית של בלוקצ׳׳ן מצד אחד ותורת ההשקעות מצד שני. בחצי הראשון של הקורס נדבר על אסטרטגיות השקעה במטבעות קריפטו – גם מנקודת מבט של תיק השקעות מבוזר וגם מבחינת סיגנלים ספציפיים. החצי השני של הקורס יתמקד בחוזים חכמים והבטחות וסיכונים של מימון מבוזר. נדבר בהרחבה על ישומים ספציפיים של מימון מבוזר כמו הלוואות, בורסות, נגזרים וטוקניזציה.

מרצה: מר אורי גוטמן

1231.3663 - דיפלומטיה כלכלית ואומנות הכניסה לשווקים בינ"ל

לא קרה לכם שלחצתם יד על עסקה או חתמתם על הסכם עם חברה בחו"ל ואז גילתם שזה היה בעצם עוד שלב במשא ומתן? או שהמתורגמן לא העביר את המסר כרצונכם? ואולי התכוונתם להחמיא או הייתם ישירים מידי והצד השני נעלב? פערי תרבות, שפה וחסמים עסקיים אינם "גזרה משמיים" וניתן להתגבר עליהם על ידי הכנה מדוקדקת והעזרות במערכות תומכות חינמיות כמו: משרדי ממשלה, איגודים, לשכות, קהילות למיניהן, יועצים ונותני שירותים שכלל לא הייתם מודעים לקיומם.

הקורס יעסוק גם ביחסים שבין חברות לגופים ממשלתיים וחוץ ממשלתיים בארץ ובחו"ל בהיבטי רגולציה, כניסה לשווקים חדשים בעידן מהפכת המידע ובצל מלחמות הסחר. הוא גם יעניק לחברה או לפרוייקט שלכם כלים מעשיים להבין ולהתמודד טוב יותר עם האתגרים של כניסה לשווקי חו"ל בעולם משתנה. הקורס גם יסייע להבין את המערכת הבינ"ל, את האתגרים וההזדמנויות הגלומות בה, ויסייע לפתח גמישות מחשבתית ויכולת "לתפור חליפה" שיווקית מותאמת לכל זירה ולקוח באופן שיחסוך לכם זמן, כסף ותסכולים מיותרים.

מרצים: עו"ד יעל נוה ועו"ד עופר חנוך

1231.3951 - אחריות מנהלים: איך להימנע מתביעות ואישומים

הקורס מתאים למי שמחזיק בתפקיד ניהולי ולמי שמעוניין בתפקיד ניהולי, לרבות לסטודנטים המעוניינים להשתלב בתפקידי ניהול בחברות פרטיות וציבוריות. מטרת הקורס להקנות היכרות והבנה של האחריות המשפטית האזרחית והפלילית המגוונת הנלווית לתפקידים אלה, וזיהוי חשיפות אפשריות במטרה להבין כיצד להימנע מהן וכיצד למלא את החובות המשפטיות הנלוות לתפקיד ניהולי. 

במסגרת הקורס נכיר מגוון רחב ומעניין של דינים וממשקים הקיימים לפעילות העסקית של תאגידים ביחס לאחריות מנהלים- סוגיות בדיני חברות וניירות ערך, אחריות לפי דיני המס, דיני חדלות פירעון, דיני תחרות ודיני עבודה. הלימוד יעשה בשילוב הצגת מקרים מעניינים ודוגמאות רלוונטיות.

ניהול בכיר מחייב קבלת החלטות בתנאי אי וודאות. קורס זה יקנה לכם הבנה של חלק מהסיכונים המשפטיים העשויים להסתתר בהחלטות עסקיות שונות. ניהול סיכונים מיטבי יסייע לכם להמליץ ולקבל החלטות עסקיות נכונות יותר לחברה ולכם כחלק מהנהלתה הבכירה.

מרצה: ד"ר ליאור זלמנסון

1242.3283- מעורבות משתמשים בסביבות וירטואליות

בשנים האחרונות, המשתמשים לוקחים חלק פעיל בעיצוב הסביבה הווירטואלית. הפלטפורמות הדיגיטליות תלויות למעשה בהשתתפותם ומעורבותם של המשתמשים שתורמים תוכן, מפרסמים שירותים, ופועלים במסגרת קהילת האתר. בשיטה זו פועלים כיום האתרים המצליחים בעולם לרבות: פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, טוויטר, טיק טוק וכן AirBnB וReddit. מצד שני, אתרים כאלו גם סובלים מאתגרים רבים - התמודדות עם תוכן שקרי ותהליכי סינון תוכן, טרולים, ושאלות אודות פרטיות ואנונימיות. 

בקורס נלמד את ההזדמנויות והאתגרים בתחום הניהול של עולם ה-User Engagement ונתנסה באופן פרקטי באנליטיקות חברתיות ובניתוח תוכן משתמשים.

מרצה: ד"ר יעקב מנדל

1242.3282 - סייבר למנהלים

תקיפות הסייבר ומורכבותן הולכות ומתרבות בקצב גבוה. על כל ארגון לקחת בחשבון שיהיה קשה מאוד לזהות ולעצור חלק מתקיפות הסייבר, כלומר על הארגון להתכונן להמשך פעילותו תוך כדי התקפת סייבר. בעולמנו המודרני המבוסס על דאטה, התקפות סייבר הינן איום מוחשי ומיידי. מתקפת סייבר מתייחסת למגוון של חדירות לתשתיות מחשוב. מכלול האיומים שארגונים ניצבים נגדם הוא רב היקף והוא כולל התקפות ממוקדות למטרת ריגול ואיסוף מודיעין, שיבוש פעילות על ידי גורמים מדינתיים, שיבוש פונקציונאלי, התקפות למטרות כלכליות על ידי ארגוני פשע, חדירות למטרות פוליטיות על ידי ארגונים אקטיביסטים ועוד פעולות לוחמת רשת אשר מהוות את הדור החדש של הטרור.

מטרת הקורס היא למידה והתנסות עם ארועים מורכבים, הבנת הכלים והטכנולוגיות להתמודדות עם השאלות העסקיות והאתגרים הניהוליים בעידן הדיגיטלי. הקורס עוסק בלימוד וניתוח תוך התמקדות בניהול טכנולוגיות בסביבה דינאמית. במהלך הקורס נסקור בעיות ואתגרים עסקיים וניהוליים מתחומים שונים, מהתעשייה והאקדמיה ונדון בדרכים להתמודדות באתגרי הסייבר של הארגונים. בקורס נסקור את ההיבטים הטכנולוגיים של עולם הסייבר ומרכיביו השונים. חוזק וחולשה עיקריים, יעדי אבטחת סייבר, כלי קריפטוגרפיה בסיסיים, מבנה מחשבים ורשתות תקשורת, כמו גם מגבלותיהם ופגיעותיהם. הקורס מיועד לסטודנטים מתחומים שאינם טכנולוגיים, עם זאת הוא טכנולוגי במהותו. הקורס מבוסס על הרצאות ודיונים בכיתה, קריאה משלימה וניתוח מאמרים והרצאות אורח.

מרצה: מר רוני חזקיהו

1231.3662 - החקיקה הכלכלית בישראל: מדיניות, ביצוע, השלכות

הקורס יעסוק בממשק בין המגזר הציבורי לבין השוק הפרטי והעסקי, בדגש על תהליך החקיקה בישראל .

המרצה, מר רוני חזקיהו, כיהן כמפקח על הבנקים בבנק ישראל בתקופת המשבר הפיננסי הגלובלי של 2008 וכן היה יו״ר של קבוצת הבנק הבינלאומי ,ובארבע השנים האחרונות כיהן כחשב הכללי במשרד האוצר.

המרצה ישתמש בנסיון נדיר זה, כדי לנתח את תהליכי החקיקה האמורים, ולספק הצצה נדירה לאופן שבו מעוצב המשק הישראלי.

במהלך הקורס הוא ידון באופן שבו מתקבלות החלטות הממשלה, מקודמים חוקים כלכליים ונקבעים כללי הרגולציה בארץ. בקורס יוצגו סוגיות מכריעות שעיצבו את המשק הישראלי תוך שימוש במקרי מבחן אקטואליים ושיתוף הסטודנטים בניתוחם.

מרצים: מר דב בהרב וגב' נעמה ברהב

1243.3562 - דילמות ניהול בכיר בארגונים גלובליים

בקורס זה תחשפו להתמודדות עם דילמות מורכבות של מנהלים בכירים בארגונים גלובליים, תוך שימת דגש על האלמנט האנושי. בכל שיעור נדון בדילמה מרכזית, נסקור את השפעתה על תחומי הארגון השונים, ונעמיק בהיבט האנושי המשפיע ומושפע ממנה. השיעורים ישלבו חומרים תיאורטיים עדכניים עם שפע דוגמאות מהתנסות אישית של המרצים ושל אורחים מהתעשייה. הניתוח האינטגרטיבי יתן למשתתפים כלים להתמודד עם הדילמות המרכזיות בעולם העסקי הגלובלי.

דוגמאות לדילמות: חברה רווחית או "חברת חלום" – כלכלה ישנה לעומת החדשה - מה נכון? אתיקה בניהול בכיר - הרצון להשיא ערך לבעלי המניות עלול לדחוף חברות לעשיית יתר. מהם המקומות המועדים לפורענות בארגון ואיפה עובר הקו בין הלבן לאפור... רכישת חברות – הצלחה וכישלון, חיבור בין תרבויות, טכנולוגיות ויכולות. חדשנות לעומת שמרנות – באיזו מהירות ובאיזו עוצמה צריכה חברה לשאוף לחדש ביותר? תפיסות ניהול חדשניות - האם בכלל צריך לנהל? העצמת עובדים או מיקרו מנג'מנט – איזו שיטה באמת עובדת? ניהול טאלנטים בארגון - מבנה וצורת העסקים פוסט קורונה, תרבות חברה והשפעתה על הובלת ארגון, מיקוד או גיוון - האם כארגון נכון לנו להתמקד (בשוק/במוצר) או שדווקא לגוון את העשייה? מצוינות או לא ממש? מהי מצוינות, האם יש לשאוף אליה בכל מחיר?

מרצה:  ד"ר יגאל נוימן

1231.3397 - השקעות אלטרנטיביות

מדוע אפשר להשקיע במניות או באג״ח בקרנות נאמנות, אבל אסטרטגיות השקעה אחרות זמינות לרוב רק בפורמטים אחרים? מדוע אסטרטגיות שלשמן מוצמדת המילה ״ארביטראז׳״ מוצעות לרוב לציבור רק בתוך קרן גידור?

הקורס מעניק לסטודנטים מבט תיאורטי ופרקטי על עולם ההשקעות האלטרנטיביות. מטרת העל של הקורס היא לספק לסטודנטים הבנה של סוגי המבנים השונים שבהם מוצעים לציבור השקעות אלטרנטיביות ולהכיר את האסטרטגיות העיקריות שמוצעות בהן. בקורס נשאף להבין גם מדוע אסטרטגיות מסוימות הן "אלטרנטיביות" (בשונה מהשקעות ״מסורתיות", שגם אותן נגדיר) ומדוע הן מוצעות לציבור דווקא בצורה זו (למשל: קרן גידור, קרן private equity) ולא אחרת.  נבין מה חווית המשקיע (סיכון וסיכוי, שליטה) בכל אחת מצורות ההשקעה השונות.

למרצה ניסיון נרחב (כ-17 שנים) בשוק ההון האמריקאי, כולל תפקיד כמנהל תיקים בקרן גידור ומנהל השקעות ראשי בבית השקעות.  

מרצה:  ד"ר אייל בנימין

1231.3952 - מעבדה לסימולציה עסקית

ומה אם היינו יכולים 'לבנות' פירמה עסקית במעבדה ולבחון כיצד מכלול המערכות  שבה (פיננסית, מוצרית, שיווקית, תפעולית, יצרנית, מכירתית, אנושית וכד') פועלות במשותף, ולבחון את תגובת הפירמה על שינויים כגון הוספת מוצר, שינויים פיננסיים וכד'.

כל זאת מבלי לצאת מהמסך? רק באמצעות הדמיה עוצמתית פי כמה מזו שניתן להשיג באמצעות אקסל.

מטרת קורס זה הינה להבין הלכה למעשה את הפעילות העסקית של פירמה כמערכת שלמה המורכבת מתת מערכות ואת ההשפעות בין המערכות השונות לאורך זמן. לצורך כך נשזור בקורס שלושה צירי למידה: א) הבנת תהליכים עסקיים בראייה מערכתית.  ב) הכרות מעמיקה עם סוגי העסקים השונים הקיימים בשוק על מאפייניהם השונים.  ג) בניית סימולציות של סוגי עסקים שונים ובחינת התנהגותם בתרחישי שוק/ניהול שונים. את הסימולציות נבנה באמצעות כלי מתקדם לסימולציה דינמית (Silicoai.com) המאפשר בניית מודלים תלויי זמן של הפירמה אותה אנו רוצים לנתח, וכן הרצת תרחישים שונים במודל.

זהו אחד הכלים המתוחכמים והעוצמתיים ביותר בתחום, המאפשר לבצע ניתוחים דינמיים אשר לא ניתן לבצע באקסל. זהו קורס מתכלל, המחבר את מרבית מה שלמדתם במהלך התואר לכלל הבנה עסקית אינטגרטיבית.

מרצה: פרופ' פיטר במברגר

Human Resource Management & Employee Relations - 1243.3564

Course seeks to present human resource management as a strategic issue no less significant than the management of any other organizational strategic asset. As such, it is geared to providing an understanding of HR issues from the perspective of top-tier executives and policy-makers rather than from the perspective of the HR manager. Day-to-day human resource quandaries such as whether to “make or buy” human capital resources, how to recruit, select and on-board new talent, how information technologies can be used to facilitate a wide range of human capital decisions and activities, and whether or not to pay employees as a function of their individual or group performance are discussed in the context of mainstream economic, psychological and sociological theory; all with an eye towards understanding the longer-term impact of such decisions on employees, organizational effectiveness, and the broader market and social context. By the end of the course, students should have a good understanding of the contingencies that need to be considered in the design of key HR systems – and in particular, those having to do with talent sourcing and development, performance management and compensation-- such that they are congruent with and supportive of particular business strategies. 

מרצים: ד"ר אוסנת ניר כותן ומר יונתן איבגי

1231.3459 - האתגרים שעומדים בפני סמנכ"ל השיווק – ניתוח הצלחות ולמידה מכשלונות

הקורס הינו קורס שיווק מתקדם, המיועד לסטודנטים/יות המעוניינים/ות להתעמק באתגרים המרכזיים והחשובים ביותר, המונחים לפתחו/ה של סמנכ"ל השיווק, בעידן העכשווי.

הקורס מאגד תיאוריות מתחומים שונים של ניהול השיווק ויישום משולב שלהם, לשם הכרה קרובה ויסודית של הסוגיות המרכזיות בהם עוסקים מנהלי/ות השיווק בעת התמודדות עם אתגרים שיווקיים מורכבים. הקורס קושר בין תיאוריה לפרקטיקה באמצעות ניתוח מקרי בוחן אמיתיים ועדכניים, שיוצגו בפני הסטודנטים/יות על ידי מגוון רחב של מרצים/ות אורחים/ות: מנכ"לים וסמנכ"לים העומדים/ות בראש התאגידים הגדולים ואשר נחשבים/ות לאנשי/נשות השיווק המובילים/ות בישראל.

במסגרת הקורס יעסקו הסטודנטים/יות בתחומים השונים של העשייה השיווקית, תוך מיקוד באתגר או בעיה מרכזית בכל תחום. אנשי/נשות השיווק הבכירים/ות יחשפו בפני הסטודנטים/יות את "סודות המקצוע" ויציגו את המהלכים שהובילו להצלחות שיווקיות גדולות, את הלקחים שנלמדו מכישלונות ואת האתגרים מולם הם ניצבים/ות בעולם העסקי המשתנה. הסטודנטים/יות ייקחו חלק במתן פתרונות להתמודדות עם האתגרים השיווקיים שיוצגו בקורס.

מרצה:  גב' ג'קי גורן

1231.3722 - פרויקט: יעוץ אסטרטגי לחברות ולמיזמי אימפקט

יעוץ אסטרטגי היא תעשייה שמורכבת מאנשים אינטליגנטים במיוחד עם יכולות אנליטיות שמסייעים לחברות לפתור בעיות עסקיות מורכבות במיוחד.

תהליך היעוץ האסטרטגי הוא יחיד במינו ודורש מחד יכולות מקצועיות גבוהות בניסוח והבנה של בעיה עסקית, יישום כלים להבניה ופתרון בעיות, מחקר, אנליזה וסינתזה, ומאידך יכולות ״רכות״ של תקשורת עם לקוח, פרזנטציה, ועבודת צוות.

למעשה חלקים נרחבים של כל מה שנלמד במסגרת תואר שני למנהל עסקים בא לידי ביטוי ביעוץ אסטרטגי.

מיזמי אימפקט הם מיזמים עסקיים שלצד רווח כלכלי, מחפשים ליצור אימפקט חברתי או סביבתי, ומתייחסים לאתגרים חברתיים/ סביבתיים כאתגרים אותם הם מבקשים לפתור. נהוג להתייחס אליהם כאל מיזמים עם שורה תחתונה משולשת: עסקית, חברתית וסביבתית.

במסגרת הקורס, צוותים של 3-4 סטודנטים יתנסו ביעוץ אסטרטגי למיזמי אימפקט תוך שהם מסייעים למיזמים לבנות את האסטרטגיה העסקית שלהם, תוך התייחסות למטרות החברתיות/סביבתיות שלהם.

הסטודנטים/יות יישמו מתודולוגיות ייעוציות של חברות יעוץ מובילות (שלדור, TASC Mckinsey), אשר ילוו את התהליך לכל אורכו.

הקורס מיועד לסטודנטים/יות שמעוניינים/ות בפיתוח קריירה של יעוץ אסטרטגי עסקי או בסטודנטים/יות שיצרכו שירותי יעוץ במהלך הקריירה שלהם ולסטודנטים/יות שמעוניינים/ות להתנסות בתהליך של פתרון בעיות עסקיות מורכבות, תוך חשיפה לאתגרים המיוחדים של מיזמי אימפקט.

הקורס יתקיים במהלך סמסטר ב׳ במתכונת של סדנאות ופגישות צוות, וכן מפגשים עם הלקוחות שלכם.

סטודנטים שלקחו את הקורס במתכונת הקודמת שלו בעבר העידו כי עבורם הקורס היה ההזדמנות היחידה במסגרת התואר, להתנסות בעבודה אמיתית. 

מרצה: פרופ' אלדד קטורזה

1231.3728 - בריאות כמרכיב בחוסן הלאומי של אומות

מגפת הקורונה אותה חווה האנושות מדגימה את החשיבות של מערכות בריאות לחוסן הלאומי של אומות.

מטרת הקורס הינה לחשוף ולחדד סוגיות חשובות בתחום הבריאות, ולנתח את האתגרים בפניהם ניצבות מערכת הבריאות בעולם כמיקרוקוסמוס למערכות כלכליות גלובליות.

הקורס יעסוק במושגי יסוד ונושאים חשובים בבריאות, תוך מתן דגש על החשיבות של בריאות כמרכיב בחוסן הלאומי של אומות. בקורס ילמדו הגורמים המשפיעים על עולם הרפואה, מודלים של מערכות בריאות, כלכלת בריאות תוך הכרת מערכות בריאות בישראל ובעולם. הסטודנטים ילמדו על השינויים והתמורות החלים בעולמות הרפואה והבריאות וכיצד תהליכים גלובליים כדוגמת: שינויים טכנולוגיים, דמוגרפיים, כלכליים ומגיפות משפיעים על עיצובן של מערכות אלו. הלומדים בקורס ירכשו כלים להתמודד עם שינויים גלובליים הפוקדים עולמות תוכן רבים, שינויים אלו משיקים לתהליכים החלים בתחומי התעשייה, פארמה, מו"פ, כלכלה ומנהל עסקים.

המפגש האחרון יהווה סיכום וידגים כיצד ניתן ליישם ולבצע רפורמות תוך שימוש בכלים שנלמדו בקורס.

מרצה: פרופ' אילה ארד

1231.3670 - תובנות עסקיות מכלכלה התנהגותית – עיצוב ניסוי וביקורת

בקורס תחשפו לחזית המחקר בתחום הכלכלה ההתנהגותית ותפתחו חשיבה ביקורתית בנוגע למחקר מסוג זה. הקורס יתמקד בשלושה נושאים מהבולטים בתחום בעשור האחרון: איך נראית חשיבה אסטרטגית בסביבה תחרותית? כיצד ניתן לתמרץ אנשים ולהוביל להתנהגות רצויה? ומהי השפעת סביבת ההחלטה על הבחירות שאנחנו מבצעים? נלמד עקרונות מרכזיים בעיצוב ניסוי ונשתמש בתובנות מחקרים התנהגותיים לצורך חשיבה על סוגיות ניהוליות כגון תמרוץ והנעת העובדים בארגון, תכנון תפריט האפשרויות המוצג ללקוח וגיבוש אסטרטגית פיתוח בתחרות. כל זוג סטודנטים ידרש להציג ולבקר מחקר קיים וכן לעצב ניסוי חדש שיאפשר לענות על שאלה מחקרית או לפתור בעיה ניהולית.

מרצה: ד"ר משה אונגר

1242.3284 - מערכות המלצה

מערכות המלצה מבוססות על שיטות חדישות המנתחות את דפוסי ההתנהגות והרכישה של המשתמשים בכדי לזהות את העדפות הפרט של המשתמשים ואת תכונות הפריטים. שיטות אלו מאפשרות למערכת המידע לחזות ולדרג את איכות הפריטים המתאימים ביותר לכל משתמש. מערכות אלו שינו את האופן בו משתמשים מוצאים פריטים: החל מהמלצות על מוצרים באתרי מסחר אלקטרוני כגון Amazon, Netflix, Spotify, דרך התייחסות למאמרים רלוונטיים באתרי תוכן וכלה בהצעת תוכן (פוסטים, חברים, קבוצות) ברשתות החברתיות, כגון Instragram, Facebook, LinkdIn.

בקורס זה נלמד את הנושאים התיאורטיים העיקריים הקשורים לתחום המתפתח של מערכות המלצה וניישם רכיבים שונים של מערכת ההמלצה. מטרת הקורס הינה להבין את השיטות השונות של מערכות המלצה אשר מממשות מגוון אסטרטגיות ללמידת התנהגות משתמשים במטרה לספק המלצות סבירות, אישיות ואיכותיות ולהקנות ידע יישומי של שיטות אלו. במסגרת הקורס יתנסו התלמידים באפיון ויישום של מערכות המלצה בתרגילי תכנות ויינתנו דוגמאות קוד במהלך השיעורים.

מרצה: פרופ' יונתן סמילנסקי

1231.7001 - פרויקט: התנסות מעשית במנהל עסקים

מטרת הקורס היא להעניק לסטודנטים בתואר השני התנסות שתסייע להם להמשיך ולהתקדם בשוק התעסוקה ולהתמודד עם האתגרים הרבים העומדים בפניהם. הקורס מתאים במיוחד לסטודנטים שרוצים לשנות תחום התמחות מקצועית באמצעות התנסות מעשית בשטח בתחום פחות מוכר להם.

הקורס יכלול:

  1. יום בשבוע של עבודה בארגון נבחר מתוך מגוון סקטורים במשק (פיננסי, טכנולוגי, מוצרי צריכה, סטארט-אפים וכו') ובמגוון תחומים מקצועיים. העבודה בארגון תהיה תחת ליווי צמוד של חונך שהינו בעל תפקיד רלוונטי בארגון.
  2. עבודה עם מנטור מטעם הפקולטה שילווה את הסטודנט בהגדרה של נושא ארגוני שקשור לעבודת הסטודנט בהתמחות ושיוביל לכתיבת עבודה מסכמת לקורס.
  3. השתתפות בקורס אקדמי לפיתוח הבנה של מגוון תחומים עסקיים ברמה בסיסית, ומיומנויות ניתוח תהליכים ארגוניים. הקורס יכשיר את הסטודנטים לקראת הצלחה בהתמחות ויתן להם רכיב אקדמי תאורטי, העוסק בליבה של תחומי פעילות שיידרשו להם לכתיבת העובדה המסכמת לקורס.

מרצה: רו"ח אלונה בר און

1231.3669 - עסקים ותקשורת בעידן השקיפות

למערכת היחסים בין התקשורת למגזר העסקי יש השפעה מהותית על התהליכים הכלכליים ועל ביצועי חברות.

הקורס יאפשר למנהלים ולמקבלי החלטות הבנה וכלים להתמודדות עם שחקן משמעותי זה. הקורס יאפשר מעמיקה עם השחקנים השונים בעולם התקשורת. החל מתקשורת מסורתית (עיתונות, טלוויזיה, רדיו) ועיתונות עצמאית, דרך רשתות חברתיות וכלה בתקשורת פנים ארגונית. במסגרת הקורס ננתח את השפעת התקשורת על תהליכים ניהוליים יחד עם גורמי הסיכון והסיכוי אליהם נחשפים מנהלים בדרגים שונים בהיררכיה האירגונית.

בקורס ישתתפו מרצים אורחים בעלי מומחיות וניסיון, שיציגו נקודות מבט שונות על מערכת היחסים שבין התקשורת והעולם העסקי, וינתחו מקרי מבחן במסגרת פאנלים בהשתתפות הסטודנטים.

מרצה: פרופ' גדי אריאב

1231.3729 - סין והודו במרקם העסקי הגלובלי

הקורס עוסק בבחינת הכלכלות של Chindia מהזווית של עשיית עסקים בינלאומיים.

במידה רבה סין והודו מגדירות את היקף התופעה שמכונה גלובליות. הכלכלות שלהן מייצגות יחד את עמוד התווך השלישי – ומזה זמן, גם הגדול ביותר – של העולם העסקי הגלובלי מבחינת הנפח הכלכלי, לאחר תיקנון כוח הקנייה. יתר על כן, סין והודו מהוות יחד את המקור המובהק לצמיחה הכלכלית הגלובלית. הדילמה שאתה מתמודדת החשיבה העסקית האסטרטגית ביחס לפעילות חברות רב לאומיות "מערביות" נובעת מהצורך ליישב מחד את ההכרח של נוכחות עסקית ב-Chindia, ומאידך – הקושי להצליח באותן כלכלות בפעילות עסקית עם אוריינטציה מערבית מקובלת. בקורס מוצגת (בקצרה) מסגרת החשיבה שמנחה את שיקולי האסטרטגיה העסקית הגלובלית, נסקרות שתי הכלכלות דרך העדשה של עשיית עסקים בינלאומיים ותוצגנה עבודות חקר ראשוניות ע"י המשתתפים, שיבחנו באופן מובנה חברות רב לאומיות שפועלות באחת או שתי הכלכלות או חברות מקומיות עם פעילות גלובלית, או סקטור עסקי בסין ו/או הודו בעל משמעות גלובלית.

הקורס מאזן בין הדיון התיאורטי והסקירה של עובדות, תצפיות והתרשמויות. מגוון שיטות הלמידה כולל הרצאות, כתיבת ניתוחים קצרים (במסגרת שני תרגילים), הרבה מחקר וחיפוש עצמאי, מפגשים עם אורחים מעולם העסקים או האקדמיה (במידת האפשר), דיונים בהשתתפות התלמידים עם תשומת לב רבה להתפתחויות בנושאי הקורס.

עם סיום הקורס בהצלחה יוכל הסטודנט להעריך באופן מובנה את הכלכלה הסינית והכלכלה ההודית, לדון באופן ביקורתי בהזדמנויות לארביטראג' גלובלי בסין והודו ולסקור את הסביבות הכלכליות והעסקיות של סין והודו, בהתאמה, במבט של עסק רב לאומי.

מרצה: ד"ר רחל שלום

1231.3551 - הערכת תשואה וקבלת החלטות בנדל"ן

אחד האתגרים החשובים בתחום השקעות בנדל"ן הוא הערכת התשואה על ההשקעה. ההשקעה בנדל"ן עשויה להיות ארוכת טווח והתשואה עליה כוללת במקרים רבים מרכיבים של הכנסות שוטפות ושל עליית ערך. מורכבות חישוב התשואה וקבלת החלטת ההשקעה בחלק מההשקעות בתחום אף גדלה בשנים האחרונות לאור ההתפתחויות ושכלול דרכי ההשקעה והמימון בנדל"ן.  הקורס מרחיב ומעמיק את היסודות במימון והערכת השקעות בדגש על תחום הנדל"ן. נלמדים בו דרכים ויישומים שונים בהערכת שווי נכסים, בהערכת התשואה ובחישוב שווי הזכויות ושווי נכסי הנדל"ן. הקורס יתמקד ביו היתר בנושאים: חישובי היוון מורכבים, דרכי הערכת תשואה על נכסים ופרויקטים ריאליים וההבדלים בינן לבין דרכי הערכת ההשקעה בנכסים פיננסים בתחום הנדל"ן, הערכת השווי והתשואה בתנאים שונים בשוק ובדרכי מימון שונות, שיקולי תוחלת חיים בהערכת שווי זכויות בנכס, הערכת השווי ותשואה על השקעות פיננסיות שונות בענף הנדל"ן, סוגי אג"ח בענף והתשואות השונות, השקעה בקרנות, הערכת ההשקעה במניות חברות נדל"ן ועוד.

מרצה:  מר חגי ליובישר

1231.3553 - יסודות מדידה ומיפוי

תחום הערכת הנדל"ן ושמאות המקרקעין מצריך יכולת  קריאה והבנת המרחב הפיזי וכן יכולת קריאה והבנת האלמנטים השונים בסוגי מפות שונות. הקורס מעניק הכרות עם מושגים מרכזיים מעולם המדידה והמיפוי  בנדל"ן עבור מי שאינם מודדים וכן את הידע המרכזי החשוב  בתחום  הן בצד המעשי והן בצד החוקי הנחוץ למנהלים בענף אשר אינם מודדים. הוא כולל הכרת עם מושגים בסיסיים מתחום הגיאודזיה, היטלים גיאודטיים, ומערכות קואורדינטות. עיון וקריאה בסוגי מפות שונות, ושימושן  בשמאות המקרקעין. לימוד עקרונות המדידה, סוגי רשתות, חישובים בסיסיים, והכרת מכשירי מדידה. עיון ולימוד הבסיס החוקתי מעולם המדידות והמיפוי, פרקים מפקודת המדידות, תקנות המדידה וחוק התכנון והבניה.

מרצה: ד"ר רחל שלום

1231.3554 - כלכלת עסקים – מאקרו

הבנת המערכת המאקרו כלכלית, מאפייניה המקומיים וברמה הגלובלית, וקשרי הגומלין בין המגזרים והענפים השונים במשק ובין המשק למשקים אחרים הינה תנאי מרכזי להבנת הסביבה העסקית של החברה ולקבלת ההחלטות הניהוליות בה. הקורס כלכלת עסקים- מאקרו עוסק בניתוח התנהגות המערכות הכלכליות של המשק ברמת המאקרו ונועד להקנות לסטודנט הכרות עם המערכות, הבנה מעמיקה ויכולת ניתוח מתקדמת של תהליכים מאקרו כלכליים והשלכותיהם על הסביבה העסקית. הקורס יתמקד בתהליכים בשוק המוצרים, שוק הכסף, שוק העבודה ושוק מט"ח, צמיחה, מדיניות מאקרו כלכלית והשלכותיה, והמשמעויות הכלכליות של התהליכים והמדיניות על הסביבה העסקית בשוק פתוח וגלובלי, וכן הכרה והבנה של כלי המדינית הכלכלית המוניטרית והפיסקלית הנפוצים בשימוש היום, וניתוח השפעותיהם.

מרצה: ד"ר רחל שלום

1231.3555 - כלכלה עירונית

תחום הנדל"ן מצריך ממנהליו הבנה כלכלית של הענף והתנהגות המשתתפים בו. הקורס "כלכלה עירונית" מתמקד במישור מרכזי וחשוב של התנהגות הענף - החלטת המיקום של הפירמות והצרכנים, הקצאת הקרקעות בין שימושים שונים במרחב האורבני (תעשיה ומסחר, חקלאות ומגורים) והשלכותיהם על מחירי העסקאות. הקורס יתמקד בין היתר בבעייתיות בניתוח כלכלי של מוצרי נדל"ן והגישות להתמודדות עמן, בכוחות הביקוש וההיצע בשוק הנדל"ן, בהשפעות המרכזיות והמנגנונים באמצעותם נקבעים מחירי העסקאות בשוק. הקורס יכלול דגש מיוחד לשוק הנדל"ן למגורים ודרכי ההתערבות של הרגולאטורים (ממשלה ורשויות מקומיות) בשוק הדיור. בנוסף לכך הוא יעסוק בהקצאת קרקעות עירוניות לתעשיה, מסחר ומוצרים ציבוריים, באופן בו מתפתחות ערים בהקשר הכלכלי, ובקשרים בין סוגי עסקים ושרותים.

מרצה: מר יאיר סינגר

1231.3398 - יסודות בהנדסת מבנים

אחד התחומים המרכזיים בהם נדרשים ידע והבנה ממנהלים בתחום הנדל"ן בכלל, ובמיוחד לצורך הערכת השווי ושמאות המקרקעין, הוא תחום ההנדסה האזרחית הן ברמת נהול הפרויקט והן ברמת ההנדסה הפיזית (קונסטרוקמציה). מטרת הקורס "יסודות בהנדסת מבנים" היא להקנות לסטודנט שאינו מהנדס אזרחי, כלים להכרות והבנה של תחום הנדסת המבנים וההנדסה האזרחית בענף הבנייה והתשתיות בכל אחד מהשלבים בחיי הפרוייקט : סטוטוריקה ורישוי, שלב התכנון, שלב הבנייה וההקמה ומסירת הפרוייקט. הנדסת מבנים הינו תחום רחב ומכיל תתי תחומים רבים, במהלך הקורס הסטודנטים יחשפו לתחומים העיקרים אשר יקנו להם את היכולת להתבונן בעין מקצועית על אתרי בנייה בשלביהם השונים ולעמוד את מצבם של מבנים קיימים. לעיין בחומרים מקצועיים לרבות: תבע"ות, תכוניות בנייה, תקנים ומפרטים מיוחדים. אחד המפגשים של הקורס ייוחד כולו לסיור באתר בנייה פעיל בו נעמוד מקרוב על הנושאים הנלמדים במהלך הקורס.

מרצה: עו"ד אסף אנגלרד

1231.3399 - יסודות בדיני מקרקעין

נושא דיני המקרקעין השייך לתחום דיני הקניין הינו תחום מורכב ורחב היקף, והבנת מושגיו הבסיסיים בו הינה נדבך מרכזי למנהלים בתחום הנדל"ן, להערכת נדל"ן ולשמאות מקרקעין : הקורס "יסודות בדיני מקרקעין" נועד להעניק היכרות עם עיקרי הדין והפסיקה הנוגעת לדיני מקרקעין ולעסקאות השונות במקרקעין בישראל, לרבות בתחום ההתחדשות העירונית, מקרקעין בבעלות רשות מקרקעי ישראל, שיתוף במקרקעין ועוד. הקורס יסקור את החקיקה הרלבנטית לתחום המקרקעין ולעסקאות במקרקעין, יציג את הזכויות השונות במקרקעין (בעלות, שיתוף, שכירות, חכירה, שעבודים, זיקות הנאה, זכות קדימה) ואת דרכי רכישת הזכויות במקרקעין. במסגרת הקורס תינתן סקירה של סוגים שונים של עסקאות במקרקעין, יוקנו כלים לניתוח עסקאות מקרקעין בהיבטים המשפטיים והקניינים. יוענק ידע והבנה משפטית ראשונית בנוגע לדיני הקניין לרבות בתחום מימון הנדל"ן ודיני שעבודים ובטוחות, יבוצע ניתוח מקרים של התנגשות בין זכויות שונות תוך לימוד הפסיקה הרלבנטית לתחום המקרקעין והזכויות בהם. כמו כן, תינתן סקירה של עסקאות מימון מקרקעין וסוגי הבטוחות השונות במקרקעין.

מרצה: ד"ר מיכל מטרני

1231.3368 - תכנון עירוני ודיני תכנון ובניה (לשעבר: היבטים משפטיים בתכנון, בניין ועסקאות נדל"ן)

נושא התכנון העירוני וחוק התכנון והבניה בישראל הם בעלי השלכות ארוכות טווח ורחבות היקף על ענף הנדל"ן בישראל. מטרת הקורס היא להציג את המושגים העיקריים בתכנון ערים ואזורים ואת ההיבטים המשפטיים של עולם התכנון למנהלים ומומחים במנהל עסקים אשר אינם מתכנני ערים. בחלקו הראשון, הקורס יערוך לסטודנטים היכרות עם המערכות העירוניות ואתגרי התכנון שהן מציבות, עם מוסדות התכנון בדרגיהם השונים ודרכי פעולתם, ועם היחסים המתקיימים בין מוסדות התכנון ובין קבוצות אינטרסים והחברה האזרחית. הקורס יכלול הכרה של מושגים בתכנון שימושי קרקע – דרכי ניצול חלופיות של קרקע בעיר ובאזור, סוגיות בקביעת צפיפויות בנייה, חישוב מיכסות של שירותי ציבור, וכדומה. בחלקו השני, הקורס יציג את המסד המשפטי של תהליכי התכנון במדינת ישראל. חוק התכנון והבניה ותקנותיו יוצרים את המסגרת לפעולת מוסדות התכנון וגם לפעולת המשתמשים בקרקע. הקורס יציג את יסודות דיני התכנון והבניה, מוסדות התכנון וסמכויותיהם, הליכי הכנת תכניות ואישורן, הליכי הרישוי, כללי אכיפת החוק והשלכות כלכליות של החלטות תכנון המקבלות ביטוי בחוק. הקורס יציג את התיקונים המרכזיים לחוק מהשנים האחרונות, ואת המשמעות שלהן. במסגרת הקורס יוצגו סוגיות עכשוויות מעולם התכנון וההתמודדות המשפטית איתן.

מרצה: רו"ח יבגני אוסטרובסקי

1231.3550 - ניתוח דוחות וערך נדל"ן א'

ניתוח הדוחות ווהערך של חברות ציבורויות בענף הנדל"ן הינו פרק נפרד בתחום ניתוח הדוחות והערכת שווי חברות. הדוחות הכספיים של חברות נדל"ן הינם בעלי מאפיינים יחודיים וכיתוח הערך והסיכונים של חברות בענף נעשה באמצעות מודלים ודרכים המתאימות למאפיינים העסקיים היחודיים לענף. מטרת הקורס הינה לספק לסטודנטים כלים תיאורטיים ומעשיים המשמשים לניתוח הדוחות הכספיים של חברות ולביצוע הערכות שווי בענף הנדל"ן. הקורס יקנה יכולת להבין באופן פרקטי דוחות כספיים לפי IFRS, להכיר מדדי NON-GAAP נבחרים, לבנות מודל להערכת שווי לחברות נדל"ן ולהכיר מדדים נבחרים יחודיים לענף הנדל"ן.*

___________________
*   תלמיד שילמד את הקורסים: "ניתוח דוחות וערך נדל"ן א'" + "ניתוח דוחות וערך נדל"ן ב'" - ייחשב לו כקורס פרויקט בהיקף 2 י"ס.

מרצים:  ד"ר רחל שלום  ורו"ח יבגני אוסטרובסקי

1231.3552 - ניתוח דוחות וערך נדל"ן ב'

הקורס הינו קורס המשך לקורס ניתוח דוחות דוחות וערך נדל"ן א' וביחד איתו מהווה קורס פרויקט, אשר במסגרתו מתנסים הסטודנטים בניתוח דוחות, ניתוח כלכלי והערכת שווי בענף הנדל"ן. במסגרת הקורס ייושמו המתודולגיות שנלמדו ויבוצע ניתוח כלכלי והערכת שווי שלמה לנכס בענף הנדל"ן(פרויקט או חברה ). הניתוח כולל בין היתר זיהוי בעיות, ביצוע ניתוחי רגישות, הערכת סיכון וקביעת המלצות. המפגשים בקורס כוללים סדרת הרצאות הסוקרת את המאפיינים ומאפייני הפרויקטים במגזרים מרכזיים בענף הנדל"ן (מגורים, משרדים, נדל"ן מסחרי- קמעונאי, תיירות, לוגיסיטקה), במסגרתן יתארחו מרצים אורחים מהתעשייה. הקורס יכלול מפגשי הנחיה וליווי אישי לעבודת פרויקט הניתוח. הפרויקט הנבחר על ידי הסטודנטים יכול להיות אחד מהפרויקטים שיוצעו במסגרת המפגשים עם מרצים מהתעשייה, או פרויקט אחר בו מעוניינים הסטודנטים.*

___________________
*   תלמיד שילמד את הקורסים: "ניתוח דוחות וערך נדל"ן א'" + "ניתוח דוחות וערך נדל"ן ב'" - ייחשב לו כקורס פרויקט בהיקף 2 י"ס.

מרצה:  מר עומר זרחיה

1231.3953 - שוק הקנאביס - פיתוח ויזמות עסקית

בשנים האחרונות פרץ לחיינו שוק עסקי חדש שמקורותיו הולכים אחורה עוד לשחר האנושות. שוק שבסיסו מוצר צמחי בעל סגולות רפואיות שבמשך שנים סבל ממוניטין שלילי וממאבקי קיום מצד ממשלות ורגולציות שונות ברחבי העולם. אך במקום שבו יש מאבק סביב מוצר בעל ערך, יש לרוב גם הזדמנות עסקית.

בקורס, שוק הקנאביס - פיתוח ויזמות עסקית, נבין את סיפור השוק הצומח, את מקורותיו, את התפתחותו המקומית והגלובלית. נסקור את גלגוליו השונים של צמח הקנאביס בטריטוריות השונות לאורך השנים, נעמיק במוצרים השונים שפותחו ונפרט על שרשרת הערך העסקית שנוצרה סביבו משלב גידול הצמח, דרך יצורו הרפואי ועד אספקתו כמוצר מרשם למטופלים.

בקורס ישולבו מקרי בוחן של חברות פעילות בתחום הקנאביס מהארץ ומהעולם, הן של חברות מבוססות והן של חברות סטארטאפ, לרבות סיפור המעשה העומד מאחוריהן, פעילותם הייחודית והמבנה העסקי שבחרו (פרטיות, ציבוריות וכו'). בכדי להמחיש את פעילות השוק, כמו גם להיחשף לתכנים השונים, ישולבו במפגשים הרצאות אורח של שחקנים בכירים מהתעשייה (מייסדים, מנכ"לים וחוקרים) שיגיעו לשתף מניסיונם.
במקביל להרצאות הפרונטליות ומקרי הבוחן, ישולב במהלך הקורס תכנון, ייזום והובלה של פרוייקט עסקי בתחום הקנאביס.

את הקורס יעביר עומר זרחיה, מרצה באקדמיה ומבכירי תעשיית הקנאביס, שהוביל את הנפקת הקנאביס הראשונה בישראל ופתח מתקני גידול, יצור והפצה של מוצרי קנאביס ברחבי העולם.

מרצה:  ד"ר שי הראל

1231.3672 - יזמות טכנולוגית

ישראל היא אחת המדינות המובילות בתחום של יזמות טכנולוגית. ולראיה, על פי מדדים רבים ישראל מובילה בעולם בחדשנות ובהקמת סטרטאפים ובכמות ההון סיכון לנפש. תהליך היזמות הטכנולוגית הינו מורכב ומכיל בתוכו הזדמנויות רבות לצד קשיים רבים. בקורס נלמד על תהליך היזמות הטכנולוגית, על חשיבותה של היזמות ככלל, ושל היזמות הטכנולוגית בפרט. הקורס עוסק בנושא היזמות הטכנולוגית משתי נקודות מבט:

נקודת המבט של היזם – הקורס יסקור את השלבים השונים בהקמת יזמות חדשה, הדרכים לגיבוש רעיונות חדשים, Intelectual property, כיצד מגבשים מודלים עסקים. במסגרת זו יתרגלו הסטודנטים גיבוש של רעיון טכנולוגי והצגתו בכיתה.

נקודת המבט של המשקיע – בקורס נלמד על סוגי המשקיעים שייחודיים לתחום זה, מדוע הם נוצרו, מהו תהליך ההשקעה בסטרטאפים טכנולוגיים, ונסביר כיצד משקיעים בתחום ההון סיכון, בוחנים השקעות חדשות וכיצד הם מחליטים באיזה חברות להשקיע ובאיזה לא להשקיע.

במסגרת הקורס הסטודנטים מוזמנים לבחון רעיונות שיש להם להקמת סטרטאפ טכנולוגי.

מרצה: ד"ר דותן פרסיץ

1231.3671 - חשיבה רשתית במנהל עסקים

מטרת הקורס היא לחשוף את הסטודנטים לטכניקות של חשיבה רשתית וניתוח רשתי במנהל עסקים. הסטודנטים ילמדו גישות בסיסיות לייצוג של סיטואציות עסקיות (למשל, שיתופי פעולה במחקר ופיתוח, בחירת דירקטורים, הרכבת צוותים, אימוץ טכנולוגיות) בעזרת תורת הגרפים. הסטודנטים יחשפו לשיטות שונות לזיהוי שחקנים מרכזיים ברשת ותכונות של מבני רשתות ויישומן בספרות של כלכלה ומנהל עסקים. בנוסף, נעסוק בשיקולים אסטרטגיים בהיווצרות רשתות ובפעילות על גבי רשתות ונדגים שיקולים אלה בעזרת ניסויי מעבדה ומחקרי שדה.

צור קשר תואר ראשון
 

מתעניינים בלימודים?

 
 *
 *
 *
 *
מתעניין בתכנית *

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>