חוגגים 20 שנה לתכנית ה-MBA קלוג רקנאטי עם מנהלים בכירים בוגרי התכנית

באירוע החגיגי של תכנית הלימודים היוקרתית קלוג רקנאטי, תכנית בינלאומית למנהלים המשותפת לפקולטה לניהול ולביה"ס קלוג באונ' נורת׳ווסטרן, השתתפו מנהלים ואנשי עסקים בוגרי התכנית, בכל השנים, דקאנית קלוג, פרופ' סאלי בלאונט ושאר הדקאנים משבעת בתי הספר החברים ברשת קלוג מרחבי העולם. החוגגים באירוע שמעו הרצאות שניסו לצפות מה יידרש בתחום הניהול והעסקים ב־20 השנה הקרובות, בדינמיות העתידית של היזמות והחדשנות ובשילוב שיתקיים בין האקדמיה לעסקים.

06 נובמבר 2017
חוגגים 20 שנה לתכנית ה-MBA קלוג רקנאטי עם מנהלים בכירים בוגרי התכנית

אירוע חגיגי לציון עשרים שנים להקמתה של תכנית קלוג-רקנאטי, תכנית ה-MBA הבינ"ל למנהלים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באונ' ת"א בשיתוף ביה"ס קלוג (Kellogg) באוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב, התקיים במתחם "שבע" בתל אביב.

לכבוד האירוע הגיעה לישראל פרופ' סאלי בלאונט (הדקאנית הראשונה המכהנת בתפקיד זה), דקאנית קלוג, בין בתי הספר המובילים למנהל עסקים בארה"ב, וזו השנה השביעית לכהונתה. בלאונט הגיעה יחד עם בכירים מקלוג והדקאנים של בתי הספר ברשת הגלובלית של תכניות התואר השני במנהל עסקים למנהלים, ה-Executive MBA של קלוג.

הערב עסק בניסיון להיערך ולצפות מה יידרש בתחום הניהול והעסקים בראייה עתידיות של 20 שנים קדימה, בדינמיות של היזמות והחדשנות ובשילוב בין האקדמיה לעסקים בעולם גלובלי. מנכ"ל רשות החדשנות, אהרון אהרון, דיבר על חזון של חדשנות המקדמת את הכלכלה ועל הצורך בהכפלת מספר עובדי ההייטק בישראל לכחצי מיליון איש בתוך עשר שנים.

המנהלים והמנהלות, בוגרי קלוג רקנאטי, שלקחו חלק באתגר לצפות את המגמות העתידיות הם צחי ויספלד, מנכ"ל תחום הסטארטאפים של מייקרוסופט ואיתי כוכבי, יזם ומייסד אקסלרטור עסקי העוסק בקידום השלום, אשר יחד התייחסו לכך שטכנולוגיות מאפשרות לקדם ולחבר בין  אנשים, עסקים ומדינות, כל אחד מהזווית שלו. צחי ויספלד אמר ש"השילוב בין סטארט אפים לחברות הענק נראה לפני מספר שנים כרעיון בלתי אפשרי לרבים, אולם כיום זהו מודל מצליח ומייקרוסופט הצליחה להוביל בכך שינוי משמעותי, שמייצר ערך מוסף."

איתי כוכבי אמר ש"השלום צריך תכנית עסקית. כפי שלמד בקלוג-רקנאטי - מטרה, תקציב והון אנושי וכי הסטארט אפ שלו, מבוסס על עבודת מחקר שערך ולפיה יש להגדיר את השלום כמטרה עסקית ולייצר תהליך שיוביל את מדינת ישראל להשגת השלום עד לשנת 2022.

שתי בוגרות ומנהלות בכירות, פיונה דרמון, שותפה ומנכ"לית תפעול בקרן ההון סיכון JVP, ואמני דאיר, מנהלת קשרי משקיעים בחברה פלסטינית לניהול קרנות - סירג', סיפרו על בניית גשרים גלובליים בין העמים ובמרחב האזורי, באמצעות עסקים וטכנולוגיה.

פרופ' סאלי בלאונט ,דקאנית קלוג, אמרה ש"תכנית קלוג רקנאטי היא התכנית הראשונה של קלוג מחוץ לארה"ב ובכך למעשה נוסד הנדבך הראשון של הרשת הבינ"ל וכי במהלך השנה הקרובה יחגגו עשרים שנה גם לתכניות קלוג בגרמניה ובהונג קונג."  לדבריה, "שיתוף הפעולה ארוך השנים בין קלוג לרקנאטי מבוסס על הערכה הדדית ואמונה בעשייה פורייה בהצמחת מנהלים שהם מנהיגים עסקיים."

בדברי הפתיחה ציין פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר, ש"תכנית קלוג רקנאטי הינה תכנית הדגל הבינלאומית של הפקולטה לניהול. שילוב היכולות של שבעת בתי הספר החברים ברשת קלוג - בארה"ב, קנדה, אירופה ואסיה - מאפשר  למנהלים הלומדים בתכנית לקבל את מיטב התובנות ולרכוש את ארגז הכלים הנדרש לניהול בעולם העסקים הגלובלי. הגעתה של דקאנית קלוג, פרופ' סאלי בלאונט לישראל, יחד עם דקאני הרשת מרחבי  העולם, לציון עשרים שנה לתכנית קלוג-רקנאטי, מבטאת את הקשר הייחודי המייצר שפה משותפת בניהול, במחקר ובהוראה פורצי דרך וממצב את הפקולטה לניהול ע"ש קולר בשורה אחת עם צמרת בתי הספר לניהול בעולם."

אורית מנדלסון שהם, מנכ"לית תכניות ה-MBA למנהלים ותכנית קלוג רקנאטי יחד עם ד"ר יובל קליש, המנהל האקדמי של התכנית, הנחו את האירוע. מנדלסון שהם אמרה ש"מנהלים בכירים ואנשי עסקים בונים גשרים. מנהיגים עסקיים בארץ ובעולם, החברים ברשת קלוג, יוצרים קהילה רחבת היקף המתבססת על כאלף בוגרי קלוג רקנאטי ולמעלה מתשעת אלפים בוגרי הרשת הגלובלית. קהילה זו מאפשרת לקדם יוזמות עסקיות וחברתיות החוצות גבולות ותרבויות."
 

חוקרים מהפקולטה לניהול ומקלוג העוסקים בתחומי מחקר פורצי דרך הציגו הצצה לעתיד, שהוא למעשה כבר כאן. פרופ' גל אסטרייכר, חוקרת בתחום ניהול טכנולוגיה ומידע מהפקולטה לניהול, התייחסה לשינויים בהתנהגות הצרכנית ועל כך שחברות התחילו לעבור לניהול לקוחות במקום ניהול מוצרים. ד"ר מורן סרף, מקלוג, חוקר בתחומי המוח ונוירו שיווק, דיבר על היכולת לשכלל את היכולות האנושיות ואת קבלת ההחלטות באמצעות המוח ועל הקשר העתידי בין האדם לרובוטיקה."
 

פרופ' צבירן הכריז על הקמת קרן מלגות על שמו של הדקאן המיתולוגי של קלוג, פרופ' דון ג'יקובס, אשר נפטר שבוע לפני האירוע, בגיל 90. פרופ' ג'ייקובס כיהן כדקאן קלוג בין השנים 1975-2001 והוא זה שייסד את התכנית ומיסד את שיתוף הפעולה.

 

אישים ומנהלים בכירים מרחבי העולם שלחו ברכתם לבוגרי קלוג רקנאטי באמצעות סרטונים ושיתפו בהשקפת עולמם לגבי העתיד וביניהם העיתונאי הבכיר תומאס פרידמן, הווארד טולמן יזם אמריקאי ומנכ"ל 1871 – חממה לסטארט אפים בשיקאגו,  אג'יי ננאואטי שכיהן כמנהל בכיר ב- M3 ועוד.

בנוסף לבוגרים שלקחו חלק באירוע – פיונה דרמון, צחי וייספלד, אמני דהיר ואיתי כוכבי, הגיעו לחגוג באירוע גם מנהלים ואנשי עסקים בוגרי קלוג רקנאטי בכל השנים -  עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, יואב צרויה, שותף ב JVP, חנוך ברקת, יו"ר דואליסאבנר סטפק, מבעלי השליטה בבית ההשקעות מיטב-ד"ש, אנדרו דנוס, מבעלי קבוצת ג'יימס ריצארדסון, רוחה לוין, דירקטורית נדל"ן בגלובווסטמנט מקבוצת טדי שגיא, זאבי ברגמן, יו"ר גליל סופטוור, רחלי גנות, מנכ"לית רייצ'יפ, לימור בקר, מנהלת הפעילות בישראל של המילטון ליין, עו"ד תמיר גילת, משה בראונר, מייסד גולדבר, עמי בוהם, שותף בקרן פימי , יונתן ברגר מנכ"ל חממת הפודטק The Kitchen, אוהד צוקרמן, שותף מנהל בקרן ההון סיכון Copia ,דנה שטרן, מנהלת Studios Yes , עדי מימרן יו"ר סמארט דרייב, נדב כדר, סגן נשיא בבריינפופ ,אבי אורטל, שותף מנהל בקרן סקיי, דייויד בלוק, מנכ"ל סרינה, עודד חודורוב, סמנכ"ל פיתוח עסקי בדיזנהאוז, טלי ונגוש – בירון, מנכ"לית מאמי קר, כרמלה אבנר, סמנכ"לית תפעול ומערכות מידע בשטראוס מים, הילה יוחנן, מנכ"לית מנופי אבי, אלחנן יהב מנכ"ל קידום ועוד.

לאירוע הגיעו בוגרים של התכנית מרחבי העולם: הודו, ארה"ב, אירופה ובנוסף הגיעו גם 19 מנהלים הלומדים כעת בתוכנית של קלוג בגרמניה. על בתי ספר למנהל עסקים ברשת הבינ"ל של קלוג נמנים, בנוסף לקלוג, תכניות בשיקגו ומיאמי וביה"ס למוסמכים רקנאטי בפקולטה לניהול ע"ש קולר באונ' תל אביב, HKUST - אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה, וולנדאר באוניברסיטת  WHU (גרמניה), שוליך באוניברסיטת יורק (קנדה), וגואנג-חואה באוניברסיטת פקינג. 

 

לכתבה באנשים ומחשבים

לידיעה בגלובס

לצפייה בתמונות מהאירוע

צור קשר תואר ראשון
 

מתעניינים בלימודים?

 
 *
 *
 *
 *
מתעניין בתכנית *

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>